سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راهنمای کامل جلوبندی سازی خودرو

 

خرابی جلوبندی خودرو یکی از شایع ترین مشکلاتی است که برای رانندگان وسایل نقلیه ممکن است پیش آید   .

این بخش از خودرو آنقدر اهمیت دارد که در صورت خرابی و داشتن هر گونه مشکلی، مشتریان خودرو به شدت کم می شوند. برای تعمیر این سیستم نیز مراکز تخصصی جدایی با عنوان “جلوبندی سازی” وجود دارند.

پس حالا که به اهمیت و حساسیت این سیستم حیاتی پی بردید، با ما تا آخر این مقاله همراه باشید. ما قصد داریم شما را با ساختمان کلی جلوبندی و سیستم تعلیق و علائم و دلایل خرابی آن آشنا کرده و با به اشتراک گذاشتن مطالب مفید در این زمینه، از هزینه های هنگفتی که ممکن است در آینده برای خودروی شما پیش بیاید، جلوگیری کرده باشیم.


سیستم جلوبندی چیست؟

اگر بخواهیم یک شرح کلی بدهیم، سیستم جلوبندی به یک مجموعه از قطعاتی گفته می شود که تعادل خودرو را چه در زمان حرکت و چه درحالت سکون حفظ می کند. پس حالا که صحبت از “تعادل” شد، احتمالا بیشتر به اهمیت این مجموعه پی میبرید.

حتی اگر با انواع لوازم یدکی خودرو و مشخصات آنها به هیچ عنوان آشنایی نداشته باشید، با شنیدن نام “سیستم جلوبندی” می توانید حدس بزنید که این سیستم متعلق به قسمت جلویی خودرو است. در واقع جلوبندی به کل قسمت جلویی و زیرین خودرو گفته می شود.

یکی از دلایلی که جلوبندی، یک سیستم مهم در خودرو محسوب می شود، این است که چرخهای جلوی ماشین در هدایت خودرو به طرفین نقش اساسی دارند. بنابراین سیستم تعلیق در بخش جلویی خودرو که شامل کل سیستم فرمان نیز است، مهمتر از سیستم تعلیق عقب بوده و به همین دلیل با نام اختصاصی “جلوبندی” شناخته میشود.

در این مقاله ما قصد داریم به طور اختصاصی به بررسی خرابی جلوبندی خودرو پرداخته و نشانه ها و دلایل آنرا به شما معرفی کنیم. قبل از پرداختن به این موضوع، باید بدانیم قطعات تشکیل دهنده جلوبندی خودرو چه چیز هایی هستند، که احتمالا نام برخی از آنها که بیشتر نام آشنا تر هستند، به گوشتان خورده باشد. برای خرید تجهیزات جلوبندی بر روی لینک کلیک کنید.

آشنایی با سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو

سیستم تعلیق و جلو بندی خودرو با اهداف زیر طراحی شده است:

1. دریافت ضربات وارده به چرخها و انتقال حداقل این تکانها به اتاق خودرو.

2. کنترل و هدایت پذیری هر چه آسانتر خودرو سر پیچ ها.

انواع سیستم تعلیق

سیستمهای تعلیق از نظر کارکردشان در خودرو به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

1. خود تنظیم شونده self leveling نمونه این سیستم در خودرو زانتیا وجود دارد که در آن، سنسورهایی تعبیه شده که می توانند فشارهای وارده را اندازه گیری کرده و بر حسب این اطلاعات، ارتفاع خودرو را در یک حالت پایدار حفظ کند، و راننده نیز می تواند ارتفاع خودرو را بصورت دستی تنظیم کند. در این سیستم از تجهیزات پنوماتیک استفاده می شود و مشکلات و هزینه نگهداری آن بیشتر از سایر سیستمها است، لذا استقبال چندانی از آن در صنعت خودرو سازی بعمل نیامده است.

2. غیرفعال inactive این سیستم در اکثر خودرو های داخلی مورد استفاده قرار گرفته و از معایبش می‌توان به غیر قابل تنظیم بودن آن اشاره کرد، یعنی وقتیکه وزن خودرو (سرنشینان یا بار) تغییر می کند، سیستم تعلیق تغییر حالت داده و این موضوع در فرمان پذیری و کنترل اتومبیل تاثیر منفی خواهد گذاشت. این نوع سیستم تعلیق ارزانتر است و هزینه نگهداری کمتری دارد.

3. نیمه فعال semi active این نوع سیستم تعلیق چند حالت پیشفرض دارد و راننده با توجه به شرایط جاده و یا به سلیقه خود، می تواند گزینه های موجود (حالت اسپرت sport ، نرمال normal، رانندگی راحت comfort) را استفاده کند.

4. فعال active این نوع سیستم تعلیق پیشرفته ترین دستاورد علمی در صنعت خودرو است که در فقط در خودروهای لوکس و گران قیمت استفاده می شود، در این سیستم، سنسورها بطور دائم نیروهای وارده را بررسی می کنند و با استفاده از این اطلاعات، مولفه های سیستم تعلیق را به بهترین شکل ممکن تنظیم می کند تا راننده بهترین کنترل را تجربه کند. بعنوان مثال در این سیستم، هر کمک فنر می تواند در هر لحظه نرمی و یا سفتی متفاوتی را نسبت به سایر کمک فنرها داشته باشد.

برای اطلاع از قیمت مولتی پلایر بر روی لینک کلیک نمائید.

قطعات جلو بندی عبارتند از:

سیبک ها

اکسل

سیستم تعلیق در جلو

فنر و کمک فنر های جلو

طبق

سگ دست و شغال دست

میل تعادل و میل موجگیر

بلبرینگ و توپی چرخها

سیستم چرخها

رام

هر کدام از قطعات بالا نقش بسزایی در عملکرد کل سیستم جلوبندی دارند و بنابراین خرابی هر کدام از آنها می تواند موجب خرابی جلوبندی ماشین بشود. برای اطلاع از قیمت ترکمتر بر روی لینک کلیک نمائید.

علائم خرابی جلوبندی خودرو

حالا که با انواع خرابی های مربوط به جلوبندی خودرو آشنا شدید، وقت آن رسیده که نشانه ها و علائم کلی آن را نیز بدانید.

به طور کلی، خرابی جلوبندی خودرو دارای نشانه های زیر است:

سواری خشک و خشن ماشین

عدم برابری آجها روی تایر ها

کشیده شدن خودرو در پیچها بر خلاف فرمان راننده

روغن زدگی در کمک فنر و دیگر قطعات

پاسخ نامناسب ماشین در هنگام آزمون تکان

در ادامه، در مورد موارد فوق، توضیح مختصری خواهیم داد.

سواری خشک و خشن ماشین:

در صورت خرابی جلوبندی خودرو ، سواری خشک شده و ناهمواری های جاده به کابین منتقل می شود. در این مورد، صدای تق تق به گوشتان می رسد.

عدم برابری آجها روی تایر ها:

اگر می خواهید بدانید که با خرابی جلوبندی خودرو مواجه شده اید یا نه، لاستیک ها را بررسی کنید. اگر آجها به طور نامتوازن ساییده شدند، باعث می شود سیستم تعلیق در بالانس نگه داشتن خودرو به مشکل بخورد. در این صورت، فشار برابری بر لاستیک ها وارد نمی شود.

این عدم تعادل باعث لرزش فرمان شده و منجر به خرابی جلوبندی خودرو می شود.

کشیده شدن خودرو در پیچها بر خلاف فرمان راننده:

همانطور که قبلا هم گفته شد، اگر در صورت پیچیدن احساس کردید که خودروی شما بر خلاف فرمانتان می پیچد، یعنی خرابی جلوبندی خودرو اتفاق افتاده است. بخش های متعدد تشکیل دهنده سیستم جلوبندی می توانند موجب این اتفاق شده باشند.

روغن زدگی در کمک فنر و دیگر قطعات:

اگر بخواهید ببینید که آیا نشتی در قطعات جلوبندی وجود دارد یا نه، در قسمت زیرین، مستقیم به سیستم تعلیق نگاه کنید. اگر فنر و کمک فنرها روغنی باشند، یعنی این قطعات در حال نشت روغن هستند.

در این صورت حتما به یک متخصص مکانیک مراجعه کرده و آن را تعویض کنید. چرا که تعویض با تاخیر آن می تواند موجب خرابی جلوبندی خودرو شما باشد.

پاسخ نامناسب ماشین در هنگام آزمون تکان:

یکی از راه هایی که از طریق آن می توانید متوجه شوید که آیا با خرابی جلوبندی خودرو مواجه هستید یا خیر،این است که در حالت ایستاده وزن خود را روی قسمت جلویی خودرو بیندازید و این قسمت را به سمت پایین بفشارید و سپس رها کنید. اگر هنگام رها کردن، خودروی شما بیشتر از 3 بار بالا پایین شد، یعنی شما با خرابی جلوبندی خودرو مواجه شده اید.

در صورت مشاهده هر کدام از نشانه های فوق، شما می توانید با مراجعه به سایت آسان پخش یدک نسبت به خرید قطعات مرتبط با جلوبندی اقدام فرمایید.

دلایل خرابی جلوبندی خودرو

از آنجایی که جلوبندی خودرو یک سیستم است، و از آنجایی که سیستم یعنی مجموعه ای از قطعاتی که با هم در ارتباط و تعامل بوده و هدف یکسانی را دنبال می کنند، بنابراین خرابی هر کدام از این اجزا می تواند عملکرد دیگر قطعات را مختل کرده و در نتیجه باعث خرابی جلوبندی خودرو بشود.

در صورت مواجه شدن با چنین خرابی، با مراجعه به مراکز معتبر، می توانید نسبت به خرید جلوبندی خودرو اقدام فرمایید.

خرابی یک سری از اجزای جلوبندی بسیار شایع است. ما در ادامه به معرفی و بررسی این خرابی ها خواهیم پرداخت.

خرابی در قسمت فرمان:

یکی از دلایل خرابی جلوبندی خودرو می تواند خرابی سیستم فرمان باشد. اجزای اصلی سازنده این سیستم شغال دست و سیبک فرمان هستند.

خرابی این قطعات باعث مختل شدن فرمان پذیری خودرو می شود.

وظیفه سیبک فرمان تنظیم زاویه محوری چرخها و انتقال نیروی فرمان به لاستیک است. اگر این قطعه خراب شود، باعث خرابی جلوبندی خودرو شده و به تبع آن، شما شاهد به یک طرف کشیده شدن خودرو، افزایش خلاصی و فرمان پذیری چرخها، حرکت راحتتر فرمان به یک سو و … هستید.

خرابی در قسمت موجگیر:

میل موجگیر قطعه ای از جنس فولاد است که سطح مقطع آن دایره ای بوده و میان دو چرخ قرار می گیرد.

وظیفه اصلی آن انتقال بخشی از حرکت عمودی یک چرخ خودرو به چرخ دیگر است. این قطعه توسط لاستیک چاکدار و بسط، به شاسی خودرو وصل شده و به واسطه رابط موجگیر، به چرخها وصل می شود.

خرابی در قسمت طبق:

طبق بسیار سخت بوده و قدرت تحمل آن بالاست، ولی در صورتی که با جسم سختی مانند سنگ برخورد کند و نیروی شدیدی به آن وارد شود، تغییر شکل می دهد. پس در صورت تغییر شکل و خرابی این قطعه، شما با خرابی جلوبندی خودرو مواجه خواهید بود.

شغل جلوبندی سازی چیست و شامل چه خدماتی می‌شود؟

شغل جلوبندی(کار جلوبندی سازی)؛ به انجام مجموعه‌ای از خدمات عیب یابی، تعمیر و تعویض قطعات بخش جلویی ماشین گفته می‌شود. این قطعات می‌توانند شامل:فرمان، میل فرمان، فنر، کمک فنرها، میل تعادل، سگ دست، بوش، سیبک و رام اشاره کرد.

وجود مشکل در جلوبندی سبب عدم کارکرد صحیح، عدم تعادل و ایجاد ارتعاشات شده و تعمیرات آن الزامی است. بنابراین می‌توان گفت شغل جلوبندی سازی ماشین علاوه بر این که می‌تواند بازار کار مناسبی داشته باشد، به دلیل افزایش تولید روزانه خودرو این بازار روز به روز پر رونق تر خواهد شد.

مزایا و معایب اصلی کار جلوبندی سازی ماشین شامل چه مواردی است؟

ویژگی‌های خوب شغل جلوبندی به نحو‌ی است که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد، داشتن مزایای این شغل سبب شده بسیاری از افرادی که حتی علاقه نسبی به کار تعمیرات دارند بخواهند وارد بازار کار جلوبندی ماشین شوند. اما این شغل خوب دارای معایبی هم نیز است که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

مزایای شغل جلوبندی سازی

حال در این قسمت از متن به این اشاره می‌کنیم چرا افراد زیادی تمایل دارند وارد بازار کار شغل جلوبندی سازی خودرو شوند؟ آیا مزیت‌هایی که در این شغل وجود دارد بیش از معایب آن است؟ به صورت کلی این شغل دارای ویژگی‌های خوبی بوده که در ادامه آنها ها را شرح می دهیم:

معمولا هر خودرویی پس از مدت چندین سال از تولید ، نیاز به تعمیر دارد. بنابراین با توجه به افزایش چشمگیر تولید خودرو مشاغلی که در حوزه تعمیرات و جلوبندی ماشین فعالیت دارند از بازار کار خوبی برخوردار خواهند شد.

در تصادفات جاده‌ای معمولا اولین قسمتی از خودرو که دچار آسیب می‌شود، بخش جلویی آن می‌باشد که مربوط به جلوبندی است.

به دلیل اهمیت قسمت جلوبندی خودرو، در صورت نیاز به تعمیرات نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد، بنابراین تقاضا برای درخواشت مربوط به جلوبندی بسیار است.

برای ورود به این شغل نیاز به مدرک دانشگاهی یا تحصیلی خاصی نیست.

در همه استان‌ها و سراسر کشور شغل جلوبندی میزان تقاضای بالایی برای کار دارد.

معایب شغل جلوبندی سازی

گرچه این شغل دارای ویژگی‌های مثبتی بود که در بالا به آن اشاره شد، اما دارای معایب‌های هم می‌باشد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

شغل جلوبندی سازی یکی از مشاغل مربوط به کار فنی بوده از این رو باید در این حوزه کارها را به صورت عملی و نه به صورت صرفا تئوری یاد بگیرید.

در این شغل مدام با روغن و قطعات ماشین سرو کار دارید از این رو همیشه باید لباس کار به تن داشته باشید.

شغل جلوبندی سازی جزو مشاغلی است که نیاز به حرکت فیزیکی دارد بنابراین برای افرادی که علاقمند به پشت میز نشینی دارند مناسب نیست.